Как да получите цифров COVID сертификат в България

Как да получите цифров COVID сертификат в България

iVisa | Updated on Jan 02, 2022

Българският цифров COVID сертификат е здравен документ, съдържащ точни данни за Вашето здраве, свързани с коронавируса (COVID). Сертифицирането ще покаже три възможни сценария: отрицателен тест за коронавирус, преболедуване на коронавирус или поставена ваксина срещу коронавирус. Пътуващите от България трябва да посетят здравно заведение, за да получат това удостоверение. Това може да е болница, лаборатория или друго оторизирано място.

Fill me in

Страните от ЕС и повечето страни в света също изискват Здравна декларация от всички пристигащи посетители. В документите за пътуване ще бъдат посочени всички данни за здравословното ви състояние и детайли за пътуването, които властите могат да проследят по време на пътуването ви.

Продължете проверката как да получите цифров COVID сертификат в България.

Често задавани въпроси

Как да получа цифров COVID сертификат в България?

Първо трябва да посетите здравно заведение, като болница, лаборатория или друго място, оторизирано от властите. Те са единствените, които издават сертификата.

Трябва да сте спазили едно от следните изисквания:

  • Да имате поставена ваксина срещу коронавирус.
  • Да имате отрицателен резултат от тест за коронавирус, или
  • Да сте преболедували коронавируса (COVID).

Можете да получите цифров сертификат или да поискате разпечатано копие. Документът представлява QR код, който съдържа подробна информация за текущото ви състояние спрямо коронавируса. Също така съдържа и печат, който доказва автентичността му.

Нека заедно научим как да получим Български цифров COVID сертификат! Продължете да четете.

При пътуване до всяка държава, която е членка на ЕС, ви е необходима Декларация за здравословно състояние. Не се тревожете! Защото iVisa.com може да ви помогне лесно да я получите.

Какво представлява цифровия COVID сертификат за България и има ли други документи, които се изискват за пътуващите от България?

Цифровото удостоверение за COVID за България е здравен пропуск, създаден по силата на нова политика на ЕС за стандартизиране на здравната информация сред пътуващите. Много по-лесно е когато разполагате само с един документ, в който се посочва дали сте ваксинирани, дали сте се преболедували коронавирус или имате отрицателен резултат от тест. Тъй като всяка страна издава своя собствена документация, ЕС търси по-добри начини да я опрости.

Сертификатът представлява QR код, който съдържа ценна информация за здравословното ви състояние и данните, свързани с пандемията от коронавирус. Директивата на ЕС ще влезе в сила до 1 юли 2021 г.

Нашите експерти знаят как да получите цифров COVID сертификат в България.

Характеристиките на цифровия COVID сертификат в България са:

  • Разполага с QR код.
  • Наличен е в цифрова версия или на хартия.
  • Безплатен е.
  • Документът се издава на английски език и на официалния език на вашата държава.
  • Жителите и гражданите на ЕС могат да си извадят такъв сертификат.
  • Валиден е във всяка страна членка на ЕС.

Ако сте от България трябва да притежавате български цифров COVID сертификат, преди да пристигнете в която и да е държава от ЕС. Също така трябва да носите и Декларация за здравословно състояние, а iVisa.com разполага с всички инструменти, за да ви помогне с този документ. Доверете се на нашата платформа днес.

Разгледайте още детайли как можете да си вземете цифров COVID сертификат в България.

Задължителен ли е българският цифров COVID сертификат при пътуване в границите на ЕС?

Според последните новини в ЕС, не е задължително да носите български цифров COVID сертификат. Скоро обаче това ще бъде едно от изискванията към пътниците. Също така трябва да проверите дали трябва да се снабдите с други документи преди пътуването си, като например Декларация за здравословно състояние. iVisa.com предлага този продукт! Необходими са само няколко стъпки за да се сдобиете с нея.

Можем да ви обясним как да получите цифров COVID сертификат в България.

Какви предимства получавам, ако притежавам български цифров COVID сертификат?

Притежаването на сертификата може да ускори обработката и изчакването при имиграционните служби, когато пристигате във всяка страна от ЕС. Българският цифров COVID сертификат представлява QR код, който служителите на летището трябва само да въведат в база данни, за да проверят всички данни, свързани с вашето здравословно състояние.

Не е необходимо да преглеждате конкретни документи от различни държави, тъй като ще бъдете част от голяма база данни, която управлява всички пътници в ЕС.

Нека ви дадем повече информация как можете да си вземете цифров COVID сертификат в България.