E-wiza turystyczna do Ugandy dla obywateli Polski

E-wiza turystyczna do Ugandy dla obywateli Polski
iVisa | Updated on Nov 07, 2019

Czy planujesz w najbliższym czasie wyjazd do Ugandy? Jeśli tak, to musisz mieć na uwadze, że potrzebujesz wizy, aby dostać się na terytorium tego kraju. Z pewnością ucieszy Cię informacja, że Uganda, w czerwcu 2016 roku, wprowadziła możliwość ubiegania się o wizę elektroniczną, czyli e-wizę. W konsekwencji, jako obywatel Polski, możesz aplikować przez internet o e-wizę turystyczną do Ugandy. Aby dowiedzieć się więcej na temat e-wizy turystycznej do Ugandy, przeczytaj odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, które znajdują się poniżej.

Alt Text

Najczęściej zadawane pytania

Czy jako obywatel Polski mogę ubiegać się o e-wizę turystyczną do Ugandy?

Tak, jako obywatel Polski możesz aplikować o e-wizę turystyczną do Ugandy.

Jakie muszę spełnić wymagania, aby pomyślnie przejść przez proces aplikacyjny o e-wizę turystyczną do Ugandy?

Aby z sukcesem przejść przez proces aplikacyjny o e-wizę turystyczną do Ugandy, musisz spełnić kilka wymagań. Ich lista nie jest zbyt długa, więc spełnienie ich nie powinno stanowić problemu. Poniżej znajduje się wykaz niezbędnych dokumentów:

  • Paszport – kopia strony paszportu z danymi osobowymi
  • Zdjęcie – najnowsze zdjęcie - wielkości takiej jak paszportowe
  • Szczepienia – zaświadczenie o szczepieniu przeciwko żółtej febrze
  • Zakwaterowanie - kontakt w Ugandzie (osoba, organizacja, hotel, biuro podróży)
  • Karta kredytowa, debetowa lub konto PayPal

Jak długo muszę oczekiwać na wydanie e-wizy turystycznej do Ugandy?

Jeśli chodzi o czas oczekiwania na e-wizę turustyczną do Ugandy, zależy on od opcji, którą wybierzesz w swoim wniosku aplikacyjnym. W taki sposób masz możliwość wyboru czasu, który najbardziej Ci odpowiada.

  • Przetwarzanie standardowe – 6 days
  • Przetwarzanie przyspieszone – 4 days
  • Przetwarzanie super przyspieszone – 48 hours

Jaki jest koszt wydania e-wizy turystycznej do Ugandy?

Koszt e-wizy turystycznej do Ugandy zależy od opcji czasu przetwarzania, która zostanie zaznaczona w Twoim wniosku aplikacyjnym. Ceny obejmujące opłaty za usługę, są wymienione poniżej:

  • Opcja standardowa – USD 86.50
  • Opcja przyspieszona– USD 116.50
  • Opcja super przyspieszona – USD 151.50

Jaki jest okres ważności e-wizy turystycznej do Ugandy?

E-wiza turystyczna do Ugandy jest ważna przez 90 days after arrival.

Share this article on
Need Help?